Lavaro House 4 je úsporná mobilní dřevostavba

Mobilní dřevostavby si lidé pořizují hlavně z úsporných důvodů. Jednak nehodlají řešit hypotéku a pořízení drahé novostavby, která může značně zkomplikovat život v budoucnu při platební neschopnosti (ztrátě zaměstnání či dlouhodobé nemoci), a snaží se opatřit si bydlení za rozumnou cenu pokud možno v hotovosti, případně částečně hrazené spotřebitelským úvěrem. Je zkrátka něco jiného bydlet ve vlastním, vyhnout se placení nájemného a zároveň dlouhodobým splátkám hypotéky.

letní relax

Úspora nákladů

Úsporné bydlení ve vlastním domě – moderní dřevostavby, jako je např. typ Lavaro House 4 https://www.lavarohouse.cz/mobilheimy/lavaro-house-4-uprava-pro-klienta-404/, jsou v současné době nejsnazším typem řešení vlastního bydlení. Pochopitelně, jistou možností je také přebudovat, resp. zateplit vlastní chalupu a přizpůsobit ji celoročnímu pobytu. Bohužel je dnes cesta k vyřešení pořízení vlastního bytu či rodinného domu komplikovaná cenami nemovitostí. Namísto, aby klesaly ruku v ruce s hospodářskou konjunkturou, je tomu přesně naopak a neočekáváme opačný trend v horizontu desítek let.

bydlení u jezera

Stačí porovnat ceny nabízených bytů k prodeji, ceny novostaveb nebo rekonstruovaných domů s nabídkou mobilních domů a výsledek vás zřejmě ani nepřekvapí. Co je ještě výhodného na mobilních domech?

Staví se jako úsporné bydlení – jsou to svým způsobem nízké bungalovy, zateplené včetně stropu a podlahy, podobné nízkoenergetickým dřevostavbám. Náklady na bydlení se dají snížit vařením na propan-butanu, vlastními fotovoltaickými panely, vlastní studnou a krbovými kamny. Je možné být zcela nezávislí na inženýrských sítích.

Jsou plně vybavené – výrobci je nabízí vybavené všemi spotřebiči, kuchyňskou linkou, toaletou, sprchou, dokonce i nábytkem, klimatizací, chladničkou, pračkou a sklokeramickou varnou deskou.

Dům lze přemístit kamkoli – není to sice pojízdný „autobus“, co s ním odjedete na víkend do kempu, ale dá se přemístit autojeřábem a tahačem s návěsem. Můžete si tak vybrat vhodný pozemek a časem jej vyměnit za jiný.